Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát

28.04.2024 10:30 - Hana Bukáčková | foto: SinglTon

Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s všeříkajícím názvem "Je lepší se opít" si kapela Jelen připomíná loni vydanou desku "Všechno bude dobrý" oslavující dekádu na scéně. Ke spolupráci na něm si přizvala kolegy z kutnohorské formace Rybičky 48.

Písnička není nová, skupina ji hrála i na koncertech, ale něco jí stále scházelo. Až to správné spojení podnítilo hudební chemii. "Jakmile kluci dorazili do studia, zapojili nástroje a hrábli do strun, bylo jasné, že to je přesně to, co písničce chybělo: smršť rockabilly-punkové energie v kombinaci s jejich nasazením a smyslem pro humor. Bylo to rozhodně jedno z nejzábavnějších natáčení, jaké jsme kdy zažili, a výsledkem je jedna z našich nejoblíbenějších nahrávek," vzpomíná Jindra Polák, frontman Jelenů.

Kuba Ryba, vedoucí hostující formace, dodává: "Byla to čistě jejich písnička, nijak jsme jim do toho nezasahovali, jen s přístupem, jak to zahrát. Léta jsme souputníci a kluky máme rádi, pro jsme byli všemi deseti. Navíc to přišlo ve správnou dobu, kdy jsme si dali pauzu ve vydávání. Když sháněli feat do písně 'Je lepší se opít', tak komu jinému mohli v České republice říct než nám, že."

Hudební produkce skočné countryovky se ujal Martin Ledvina, na záběrech pocházejících ze studia u zrodu nahrávání vše zaznamenal režisér Jan Frýba.

Tohle spojení zafungovalo, i když by si mnozí mohli myslet, že to formacím dohromady nepůjde. Rybičky něco obdobného každopádně zažili už s Vaškem Bláhou z Divokýho Billa. Výsledkem nové spolupráce je melodický a chytlavý kousek, který nejednoho podnítí k tanci. Nejedná se o nic průlomového, pohodu ale song vytvoří bez problémů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY